Marije Delfsma

PSYCHOLOOG NIP
Gestalttherapeut
Rouw- en verliesbegeleider
Registertherapeut BCZ®

Over mijzelf


Mijn naam is Marije Delfsma, geboren in Middelburg in 1975 en mijn jeugd heb ik in Zeeland mogen beleven.

Na de middelbare school in Middelburg ben ik gaan studeren in Utrecht. Aan de universiteit heb ik mijn opleiding Psychologie behaald, inclusief de basisaantekening psychodiagnostiek.

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan binnen een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Zeeland. Eerst als behandelend psycholoog, later als leidinggevende. Tijdens mijn werk heb ik continu opleidingen en cursussen gevolgd, onder andere over Rouw- en verliesbegeleiding en het werken met groepsdynamica en systemen.Sinds 2014 ben ik voor mijzelf begonnen met mijn eigen praktijk in Middelburg, want ik wilde terug in echt contact met mensen gaan werken en hen ondersteunen op weg richting een (iets) fijner leven.

Oud collega's ervaren mij als duidelijk, betrouwbaar, respectvol en iemand die echt kan luisteren. Ik ben niet "zweverig" en gericht op praktische oplossingen.

Door de liefde ben ik naar Noord-Holland getrokken en vanaf 01-10-2021 heb ik mijn eigen praktijkruimte in Venhuizen (Noord-Holland).Van 2017 tot in 2021 heb ik de opleiding tot Gestalttherapeut gevolgd en in juni 2021 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.


Ik ben lid van het Nederlands Instituut Psychologen (NIP - 219130) en erkend PSYCHOLOOG NIP.

Ik ben lid van het Landelijk Steunpunt Verlies en post-HBO+ gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider (code 3).

Ik ben lid van het NVPA, lidnummer 103790.

www.nvpa.org                                                Ik ben Registertherapeut, licentienummer RBCZ 214136R.   

Zie website RBCZ; http://www.rbcz.nu (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling. Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van het NVPA (www.nvpa.org) onder het kopje ‘Voor cliënten’. Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ).

Zie website TCZ; http://www.tcz.nu (Tuchtrecht Complementaire Zorg)Erkend en gecertificeerd Gestalttherapeut bij de NVAGT
Opgenomen in het verwijsbestand van Condole, www.condole.nl

Samen kunnen we mensen in rouw ondersteunen.