Marije Delfsma

PSYCHOLOOG NIP
Gestalttherapeut
Rouw- en verliesbegeleider
Registertherapeut BCZ®

Diensten


Ik bied individuele psychologische therapie en begeleiding voor volwassenen (16 +). Breed en laagdrempelig.


Onder andere bied ik dit aan als …

  

 • je vastloopt in het dagelijkse leven, privé of op het werk

  Soms kan je leven even te ingewikkeld of te moeilijk worden. Je blijft vast zitten in je eigen denkpatroon en komt er maar niet uit. Een professional die met een psychologische bril op mee kijkt, luistert, coacht en advies geeft kan zeer behulpzaam zijn.

  

 • je worstelt met rouw- of verlieservaringen

  Iedereen kent verlies in zijn of haar leven. Vaak kun je dit zelf een plaats geven in je leven, soms is het fijn als je hier wat handvatten voor krijgt. Het kan gaan om verlies van werk, verlies van relatie, verlies van gezondheid of het verlies van een dierbare.


 • je wilt reflecteren / groeien in je leven

        Waar liggen je kernkwaliteiten, waar liggen je valkuilen, hoe kun je je nog verder ontwikkelen, waar loop je (steeds weer) tegenaan en hoe zet je de volgende stappen? Voor         zowel je persoonlijke als professionele groei kan mijn psychologische blik en advies zeer ondersteunend zijn • je (fysiek) aan het revalideren bent

  Als je fysiek aan het revalideren bent door bijvoorbeeld herstel na een ziekte, speelt er vaak meer dan het alleen 'op krachten' komen. Je streeft naar een nieuwe balans in je leven, gegeven de nieuwe omstandigheden. Dit vergt aanpassing, verwerking, plaats en betekenis geven etc.. Psychologische ondersteuning en begeleiding in dit proces kan je (fysieke) revalidatie sterk bevorderen.

    

 • je vragen hebt in de ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking

  Vanuit mijn werkervaring heb ik veel kennis en kunde betreffende de (psychologische) ondersteuning en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en vaak bijkomende uitdagingen. Ook ter ondersteuning aan het netwerk en de professionele ondersteuners er rond heen. Op een breed gebied kan ik via consultatie een meerwaarde bieden op de vele vraagstukken, zeker ook in combinatie met psychische, psychiatrische en gedragsproblemen.

   

 • je je mentale kracht in de sport wilt laten groeien

     Sporten is lekker fysiek bezig zijn. Als het richting competitie gaat, wordt het mentale aspect van de sport zeker net zo belangrijk als de conditie, de techniek of de tactiek         van de sport. Dit speelt op alle niveaus van sportbeoefening. Met psychologische ondersteuning en begeleiding in de sport kom je tot betere resultaten. Voor meerdere         sporten inzetbaar, veel ervaring met de tennissport.


Ook geef ik naast individuele sessies op bovengenoemde verschillende thema's en voor genoemde doelgroepen, scholing, gastdocentschap en consultatie. Daarnaast ondersteun ik mensen in groepen en werk ik in projecten graag samen met andere professionals.


Voor bedrijven heb ik een specifiek aanbod, zowel voor werkgevers, werknemers en ZZPers. Zie tabblad 'bedrijven'.